Bitcoin koers schiet door het plafond na splitsing

De digitale valuta Bitcoin heeft de allerhoogste koers tot nu toe behaald: 2990 euro. Op het moment van schrijven kost 1 Bitcoin om precies te zijn 2918 euro. Het laatste hoogterecord vond twee maanden geleden plaats. Wat de koers heeft doen stijgen blijft gissen, echter ligt er een vermoeden dat het te maken heeft met de splitsing van de cryptocurrency op 1 augustus jl.

Bitcoin Cash

Vanaf genoemde datum is de Bitcoin Cash variant op de markt gekomen, waarmee betalingen veel sneller kunnen worden uitgevoerd. Bitcoin Cash is de afsplitsing van Bitcoin die volgens sommige gebruikers nodig was om de zogenaamde blocks die benodigd zijn om met Bitcoin te kunnen handelen te vergroten van 1 naar 8MB. Toch waren - en zijn - er nog een hoop tegenstanders van de afsplitsing. Veel Bitcoin-bezitters hebben de splitsing afgewacht, hun Bitcoins van de handelsplatformen gehaald en naar een hardware wallet verplaatst. Bitcoin Cash heeft momenteel een waarde van rond de 322 euro, waar het een paar dagen geleden nog 600 euro was.

Iedereen die voor de splitsing Bitcoins zelf in beheer had of bij een Bitcoin Cash-vriendelijke Bitcoin-beurs zaten hebben 'gratis' dezelfde hoeveelheid Bitcoin Cash gekregen. Het verkopen van deze 'gratis' verkregen Bitcoin Cash kan een reden zijn geweest voor veel investeerders om Bitcoins in te kopen, wat de stijging mogelijk kan verklaren.

De volgende splitsing in aantocht

Nu de eerste splitsing achter de rug is is de storm nog niet gaan liggen. Rond november is er mogelijk weer een splitsing op komst voor de originele Bitcoin variant. Mocht die splitsing doorgang vinden gaan er mogelijk drie varianten van Bitcoin naast elkaar bestaan: de originele variant met blocks van 1MB en de afgesplitste varianten met 8MB en 2MB. Pas na november lijkt er dus een voorlopig einde te komen aan de rumoerigheid rondom Bitcoin.

Cryptocurrency markt profiteert als geheel

Naast Bitcoin bestaan er een hoop andere vormen van digitaal geld, de zogenaamde altcoins. De totale waarde van de gehele cryptocurrency markt tikte gisteren ook een nieuw record aan van 116.9 miljard dollar. Door de media-aandacht voor de Bitcoin afsplitsing lijkt de markt dus ook als geheel te profiteren.

, , , ,

Comments are closed.